Over Kalli

Dankbaar

 
 
"i believe we feel safest when we go inside ourselves and find home"

Maya Angelou

Waar het begon...

Toen ik twintig jaar was had ik veel buikklachten en liet ik me doorverwijzen naar een diëtiste, ik geloofde dat er een alternatief moest zijn voor een leven lang medicijnen slikken. Hoewel haar adviezen op dat moment niet veel voor mij deden, wakkerde dit wel mijn interesse (en later een passie) aan voor het zelfhelende vermogen van ons lichaam.

Ik liet me omscholen tot voedingsdeskundige en personal trainer en al wat ik leerde probeerde ik ook op mezelf uit - sommige dingen werkten erg goed, met andere voelde ik me een week lang ziek. Beetje bij beetje leerde ik mijn lijf kennen en begreep ik dat er geen kant-en-klare oplossing voor een vitaal leven bestaat, maar dat het een unieke persoonlijke ontdekkingstocht is. Ik kon steeds beter en gemakkelijker keuzes voor maken voor mijn lijf, zonder er de hele dag mee bezig te moeten zijn.

In 2012 raakte ik zwanger, kort nadat ik een miskraam had gehad. Al snel bleek ik een myoom te hebben die voor problemen zorgde en bij dertien weken moest ik een zware operatie ondergaan. Ik was teleurgesteld in mijn lichaam en voelde me erdoor enorm in de steek gelaten. Maar was dat wel terecht?

Een wonder... of toch niet?

Twee dagen na de operatie kreeg ik een echo en ontdekten we het bijna onmogelijke: De baby in mijn buik leefde! De chirurg wijdde het aan mijn gezonde gesteldheid dat wij de operatie zo goed doorstaan hadden. Ik had dus geen enkele reden om teleurgesteld te zijn in mijn lijf, ik mocht er juist trots op zijn.

Zoals Machteld Huber het mooi omschrijft: "Gezondheid is niet de afwezigheid van ziekte, maar het vermogen om met het leven om te gaan." Alles is relatief en jouw lichaam zal er altijd haar stinkende best voor doen om jou haar beste te geven.

Holistische visie

Door de jaren heen werd ik me er steeds meer bewust van dat niets los van elkaar staat en dat alle aspecten van het leven invloed hebben op onze algehele gezondheid; fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel en energetisch. We zijn geen object, we zijn een mens als geheel.

Het voelde daarom niet meer goed om mijn cliënten te vertellen wat en hoeveel ze moesten eten, of ze een uur lang af te matten in de sportschool en ik wilde ze zeker niet beoordelen op hun gewicht en prestaties. Ik wilde juist mijn cliënten leren om naar hun eigen lichaam te luisteren en er zo achter te komen welke keuzes een positieve en een negatieve invloed hebben op hun algehele gezondheid en daarmee hen het heft weer terug in handen geven. Ik wil ze zo graag laten zien hoe hun lichaam boordevol waardevolle informatie zit en dat het mogelijk is te kunnen vertrouwen op je lijf.

Tegenwoordig ga ik met mijn cliënt op zoek naar een holistisch balans, ik beperk me niet alleen tot de fysieke klacht of doelstelling, maar ik kijk naar mijn cliënt als mens in z'n totaliteit. Niet alleen de eet- en leefwijze, maar ook de emotionele gesteldheid en externe factoren komen aan bod.

Kinesiologie

Mijn leergierigheid is oneindig en in 2022 ben ik gestart met de HBO-opleiding Psychosomatische Kinesiologie aan het Welkin College in Bilthoven. Dit zal mij gaan helpen om cliënten nog beter te begeleiden naar een dieper contact met hun lichaam, disbalans in de algehele gezondheid op te sporen, deze op te heffen waar mogelijk, en stress te verminderen.

Hoi!

Mijn naam is Kallinigta Mulders, maar je mag het afkorten naar Kalli. Ik ben 42 jaar, trotse moeder van Nacho, geliefde verloofde van Duncan en het vrouwtje van Joy.

Dankbaar, eerlijk, gepassioneerd, nieuwsgierig, leergierig,  aandachtig, lief en een tikkeltje vergeetachtig. Dit is hoe ik mezelf in een paar woorden zou willen omschrijven.

In mijn vrije tijd ga ik graag fietsen of hardlopen, het liefst in de bossen, maar ik hou ook van wandelen en yoga. In het weekend kook ik graag voor vrienden of familie en kan ik genieten van heerlijk eten en een goed glas wijn.

Mijn werk neem ik serieus, maar is ook echt mijn passie. Het geeft me zo'n voldaan gevoel als ik zie dat iemand een klein stukje gelukkiger met zichzelf is.

leef lief voor je lijf, het is de enige plek waarin je altijd moet leven

Mijn kernwaarden

Als Lichaamsgericht Coach werk ik nauw samen met mijn cliënten, het is heel persoonlijk. Daarom vind ik het belangrijk om kernwaarden te hebben die ik zelf als persoon vanuit het diepst van mijn hart uit kan dragen, het zijn de drijfveren achter mijn handelen en jij weet zo wat je van mij kunt verwachten.