Over Kalli

Dankbaar

 
 
"i believe we feel safest when we go inside ourselves and find home"

Maya Angelou

Hoi!

Mijn naam is Kallinigta Mulders, maar jij mag het afkorten naar Kalli. Ik ben 41 jaar, trotse moeder van Nacho, geliefde verloofde van Duncan en het vrouwtje van Joy.

Dankbaar, eerlijk, gepassioneerd, nieuwsgierig, aandachtig, lief en een tikkeltje vergeetachtig. Dit is hoe ik mezelf in een paar woorden zou willen omschrijven.

In mijn vrije tijd ga ik graag fietsen of hardlopen, het liefst in de bossen, maar ik hou ook van wandelen en yoga. In het weekend kook ik graag voor vrienden of familie en kan ik genieten van heerlijk eten en een goed glas wijn.

Mijn werk neem ik serieus, maar is ook echt mijn passie. Het geeft me zo'n voldaan gevoel als ik iemand een klein stukje gelukkiger met zichzelf heb kunnen helpen maken.

Waar het begon...

Toen ik twintig jaar was had ik veel darmklachten en liet ik me doorverwijzen naar een diëtiste, ik geloofde dat er een alternatief moest zijn voor een leven lang medicijnen slikken. Hoewel haar adviezen op dat moment niet veel voor mij deden, wakkerde dit wel mijn interesse (en later een passie) aan voor de helende werking van voeding en beweging.

Ik schoolde mezelf om tot voedingsdeskundige en personal trainer en al wat ik leerde probeerde ik op mezelf uit - sommige dingen werkten erg goed, met andere voelde ik me een week lang ziek. Beetje bij beetje leerde ik mijn lijf kennen en kon ik er steeds beter en makkelijker keuzes voor maken, zonder er de hele dag mee bezig te moeten zijn. Ik voelde me vitaal.

In 2012 raakte ik zwanger, kort nadat ik een miskraam had gehad. Al snel bleek ik een myoom te hebben die voor problemen zorgde en bij dertien weken moest ik een zware operatie ondergaan. Ik was teleurgesteld in mijn lichaam en voelde me erdoor enorm in de steek gelaten. Maar was dat wel terecht?

Een wonder... of toch niet?

Twee dagen na de operatie kreeg ik een echo en ontdekten we het bijna onmogelijke: De baby in mijn buik leefde! De chirurg wijdde het aan mijn gezonde gesteldheid dat wij de operatie zo goed doorstaan hadden. Ik had dus geen enkele reden om teleurgesteld te zijn in mijn lijf, ik mocht er juist trots op zijn. Dit heeft mijn kijk op gezondheid enorm veranderd, alles is relatief en jouw lichaam zal er altijd haar stinkende best voor doen om jou haar beste te geven.

Anti-dieet

In mijn werk als voedingsdeskundige en personal trainer, worstelde ik - mijn cliënten droomden van een irrealistisch ideaalbeeld en waren teleurgesteld in hun lichaam als dit niet behaald kon worden of in zichzelf als ze de regels die ze zichzelf opgelegd hadden niet konden volhouden. 

Het voelde niet goed om mijn cliënten te vertellen hoe ze moesten eten, of ze een uur lang af te matten in de sportschool en ik wilde ze zeker niet beoordelen op hun gewicht en prestaties. Ik wilde juist mijn cliënten helpen om hun eigen lichaam te leren kennen en zelf bewuste keuzes te kunnen maken die bij hen passen. Ik wilde dat ze zo graag laten zien hoe bijzonder hun lichaam is en dat ze trots kunnen zijn op hun lijf.

Toen kwam ik met Intuïtief Eten in aanraking, een anti-dieet methode ontwikkeld door diëtisten Evelyn Tribole en Elyse Resch, dit bleek de perfecte aanvulling op mijn eigen overtuigingen over gezond leven. Zonder het te weten maakte ik zelf al lange tijd intuïtief keuzes voor mijn lijf, gebaseerd op mijn eigen kennis en ervaring, en dat zorgde ervoor dat mijn aandoeningen mijn leven minimaal beperkte.

Nu maakt Intuïtief Eten & Bewegen deel uit van mijn coaching naar Lijfgeluk.

lijfgeluk vind je als je het idee van hoe je lichaam eruit zou moeten zien loslaat en in plaats daarvan
geniet van wat het allemaal kan

Mijn kernwaarden

Als Voeding & Vitaliteit Coach werk ik nauw samen met mijn cliënten, het is heel persoonlijk. Daarom vind ik het belangrijk om kernwaarden te hebben die ik zelf als persoon vanuit het diepst van mijn hart uit kan dragen, het zijn de drijfveren achter mijn handelen en jij weet zo wat je van mij kunt verwachten.


" Intuïtief Eten & Bewegen betekent niet dat je weer op dieet
gaat, het betekent dat je met liefde voor je lijf gaat leven."